LinkedIn heeft onlangs zijn besluit aangekondigd om zijn software te openen Kader voor productiviteit en geluk van ontwikkelaars (DPH)..
Het DPH Framework beschrijft “de systemen, processen, statistieken en feedbacksystemen die we gebruiken om onze ontwikkelaars en hun behoeften intern bij LinkedIn te begrijpen”, Max Kanat-Alexander, hoofdsoftware-ingenieur bij LinkedIn, en Grant Jenks, senior software-ingenieur bij LinkedIn, schreef in een blogpost.
Het Framework kan worden aangepast door organisaties die systemen willen implementeren om de productiviteit en de tevredenheid van ontwikkelaars te verbeteren.
Het beschrijft de statistieken die LinkedIn volgt, hoe het heeft gekozen wat te meten, en biedt inzicht in waarom sommige statistieken beter zijn dan andere. Sommige van de statistieken die op LinkedIn worden gebruikt, omvatten bijvoorbeeld Developer Build Time, de tijd die ontwikkelaars wachten tot hun builds zijn voltooid; Nettogebruikerstevredenheid, die meet hoe tevreden ontwikkelaars zijn met de interne tools die ze gebruiken; en Code Reviewer Response Time, die meet hoe lang het duurt voordat een beoordeling reageert op code-updates.
Het DPH Framework beveelt ook aan om ontwikkelaarspersona’s te maken om ontwikkelaars beter te begrijpen door ze in groepen te categoriseren op basis van hun workflows. Hierdoor kunnen leiders voor elke groep afzonderlijk nadenken over de prioriteiten.
Er zijn ook richtlijnen voor teams die feedbacksystemen creëren, en richtlijnen voor kwantitatieve statistieken.
Ten slotte eindigt het raamwerk met een reeks voorbeeld metrieken waarop bedrijven hun bevindingen kunnen baseren.
“Ontwikkelaars worden nu meer dan ooit geconfronteerd met zoveel veranderingen en nieuwe kansen in dit nieuwe tijdperk van generatieve AI, dus het is van het grootste belang ervoor te zorgen dat teams over de systemen, processen, statistieken en feedbacksystemen beschikken om succesvol te zijn. Ons doel met deze release was om een antwoord te bieden op een van de belangrijkste vragen die we in de software-industrie horen stellen: “Hoe kan ik mijn softwareontwikkelingsteams helpen efficiënter, effectiever en gelukkiger te zijn?” We ontdekten dat de beste manier om deze vraag te beantwoorden is door middel van data, meestal met behulp van statistieken en feedbacksystemen”, schreven Kanat-Alexander en Jenks.